Londons bästa museum

Londons bästa museum

London är en stad fylld av spännande museum att utforska. 

London Science Museum

I South Kensington ligger Science Museum, 6 våningar fyllda med allt som ryms under begreppet vetenskap. Här finns fasta utställningar så som kommandomodulen från Apollo 10 eller en flygsimulator. Det finns även en hel del tillfälliga utställningar så titta gärna på hemsidan innan du besöker för att se om det är något som känns extra intressant!

När du gått igenom alla utställningar eller bara behöver vila benen lite så finns här även en iMax-biograf som är värd att prova!

Inträdet här är gratis.

Imperial War Museum

Du behöver inte vara en fan av krig och krigsföring för att gilla Imperial War Museum. Bara känslan när du kliver innanför portarna kan få vem som helst att bli fascinerad. Här har man samlat vapen, stridsvagnar och annat material från andra världskriget och framåt. På tredje våningen finns också en utställning om förintelsen. Ännu en trappa upp finns också en utställning om mänsklig grymhet och folkmord. Dessa två utställningar lämpar sig inte för barn. 

Museum of Brands, Packaging and advertising

Vi fortsätter med lite av en udda fågel. På detta museum får du (som du kanske redan räknat ut) titta närmare på förpackningsdesign, marknadsföring och annat. Förvänta dig en hel del nostalgitrippar när du tittar runt på de över 12 000 föremålen som finns samlade under detta tak.  

Kommentarer på "Londons bästa museum"