Fotboll i London – Sport när den är som bäst

Fotboll i London – Sport när den är som bäst

Om du gillar att titta på fotboll varför inte göra det i fotbollens hemland England? Är det någonstans i världen man vet hur ett fotbollsderby ska gå till så är det där. England har extra allt. Från uppladdningen på favoritlagets pub till stämningen på läktaren och eftersnacket över en pint. En fotbollsmatch i England är inte bara en fotbollsmatch. Det är ett heldagsäventyr.

Det finns flera sevärda fotbollsarenor i London. Några ut ett historiskt perspektiv och andra för att Englands största fotbollsklubbar har hemma-arena här.

Arenor värda att besöka

Wembly Stadium

Wembley stadium är en av de största. Där spelar det engelska landslaget och här går också många stora konserter av stapeln. Stadion rymmer hela 90 400 personer. Det kan dock vara svårt att följa en fotbollsmatch här på ett bra sätt. Från många platser behöver man en kikare för att se vad som händer på planen.

Craven Cottage

Betydligt intimare, historisk intressant och med bra feeling är Fulhams hemma-arena Craven Cottage. Arenan är från 1890-talet och rymmer 25 500 personer. För att ta sig dit får man ta tunnelbanan till PutneyBridge och sedan gå en bit längs Themsen. Här kan man lätt se vad som händer på planen och njuta av en härlig stämning.

Emerates Stadium

Arsenals hemma-arena Emerates Stadium rymmer 60 288 personer och är rankad som den bästa (och dyraste) arenan i London. Här ser du ligafotboll i världsklass. Stämningen på läktaren är bland de bästa i världen när de stora lagen drabbar samman.

Vart köper man biljetter?

Vill du köpa fotbollsbiljetter är det bäst att anlita en researrangör som tillhandahåller både flyg och pappersbiljetter till vald match. Man kan även gå till ”Box office” och köpa biljetter i London. Det är dock viktigt att vara ute i god tid (oftast flera månader i förväg) för biljetterna tar slut. På de olika klubbarnas hemsidor kan man köpa biljetter men oftast bara om man är medlem i klubben. Medlemsbiljetter är billigare än vanliga biljetter. Man ska dock akta sig för att köpa biljetter av människor utanför arenan. Det är ofta falska biljetter eller säsongsbiljetter som hyrs ut. Tyvärr är säsongsbiljetterna (som är ett plastkort) namnade och om du inte kan visa med ID-handling att du heter som på kortet nekas du inträde.

För att slippa bli lurad, vänd dig till en researrangör. Det finns många seriösa i Sverige att välja på.

Kommentarer på "Fotboll i London – Sport när den är som bäst"