Camden Town, i särklass den härligaste stadsdelen i London

Camden Town, i särklass den härligaste stadsdelen i London

Ett par kilometer norr om de centrala delarna i London hittar du Camden Town. Stadsdelen där Amy Winehouse hade sin storhetstid och där punken fortfarande lever. 

Transport till Camden Town

Camden Town når du genom att åka Nothern Line norrut. Ett tips är att hoppa över stationen Camden Town och istället åka vidare till Chalk Farm för att därefter promenera söderut. Har du svårt att åka tunnelbana av en eller annan anledning det gott om busslinjer som kör sträckan. 

Stable Market

Det går inte att nämna Camden Town utan att nämna Stable market. Du hittar den genom att gå norrut från Camden Town, eller genom att hoppa av tunnelbanan vid Chalc Farm och gå söderut. Inrymt i ett gigantiskt stall hittar du mat, konstverk, kläder och otroligt mycket annat intressant att titta på. Marknaden är ett populärt turistmål och det kan ibland vara svårt att ta sig fram.

Pubar

Så klart finns det gott om anrika och klassiska pubar i camden Town. Bäst gör du att hitta dina egna favoriter, men vill du ha någonstans att börja så finns ett par rekommendationer på vår sida om pubar i Camden.

En promenad

Det finns otroligt mycket att se i Camden, och bäst gör du genom att själv hitta de platser som inspirerar dig. En promenad rakt genom Camden High Street ger dig hela upplevelsen, se på byggnaderna, människorna och bara känna känslann är garanterat något du kommer att ta med dig hem. 

Performance artister och gatumusik

Gillar du trollkarlar, musik och annan performance så kommer du att älska Camden. Här (och speciellt i höjd med kanalen) finns många performance-artister och det går att hitta spännande upplevelser i alla gathörn. 

Kommentarer på "Camden Town, i särklass den härligaste stadsdelen i London"