Weekend-resa till London i Harry Potters tecken

Weekend-resa till London i Harry Potters tecken

Att JK Rowling som skrev Harry Potter-böckerna kommer från England har de flesta koll på, och så klart är det något som Londonborna är särskilt stolta över. Så pass stolta att man runt om på Londons gator kan ta del av delar från bokens innehåll. Här finns ett par ställen att upptäcka!

Kings Cross Station

Förmodligen känner de flesta Harry Potter-fans till "Platform 9 3/4 som Harry och hans vänner går på för att åka från London till Hogwarts. På Kings Cross station har man hedrat detta med att faktiskt skapa en sådan plattform, där turister kan leda en vagn med Harrys bagage genom väggen, och så klart passa på att ta snygga foton samtidigt. Kings Cross station är dessutom en knytpunkt för lokaltrafiken i London, vilket gör att det är väldigt enkelt att ta sig hit. 

Diagongränd

De flesta scener när Harry besöker Diagongränd är så klart inspelade i studio, men en del är faktiskt filmat på plats. De scenerna är filmade på en marknadsplats som heter Leadenhall market. Här finns gott om trånga gränder som passar sig fint för den miljön. 

London Zoo

Säkert minns du från första boken hur Harry och Dursleys besökte London Zoo innan Harry fick veta att han skulle få komma in på Hogwarts, och hur han trollade bort glasskivan mellan Dudley och ormen. London Zoo är så klart också en minnesvärd plats och väl värt ett besök för alla Harry Potter-fans.

Eftersom filmerna är inspelade delvis i London finns det platser lite här och var som kan vara värda ett besök. Planerar du en hel resa i Harry Potters tecken så har du förmodligen lite tid att spendera. Då kan det vara värt att istället för att själv besöka de olika platserna hyra in en guide eller köpa biljett till en av alla sightseeing-turer som finns. 

Kommentarer på "Weekend-resa till London i Harry Potters tecken"