Londons mest överskattade turistattraktioner

Londons mest överskattade turistattraktioner

London har en hel del att erbjuda när det kommer till spännnande sevärdigheter, men det finns ett par attraktioner som nog kanske lite har spelat ut sin rätt. 

London eye

På södra sidan av Themsen hittar du det enorma pariserhjulet London Eye. Med sin höjd på 135 meter har den liksom Big Ben blivit en symbol för London på samma vis som Big Ben.

London Eye är enligt Wikipedia den mest besökta betalda attraktionen i hela London, och det säger en del. Det förklarar också lite varför den står med på listan. Fundera en stund över hur många besökare London har och hur många som väljer att besöka London Eye. Sedan tar du i beaktning att det är ett hjul som snurrar upp i luften och inte tar så värst många personer samtidigt. Kön till london eye är ENORM. Utsikten är visserligen fantastisk och en solig dag får du en härlig vy över London, men det finns betydligt roligare saker att göra än att stå i kön hit.

Madame Tussauds

Madame Tussauds vaxkabinett är också något som starkt förknippas med London och det talas om att du inte bör besöka staden utan att göra ett besök här. Om du någon gång varit där vet du att dockorna är otroligt snyggt gjorda och det kan helt klart vara lockande att få en bild när man står bredvid en av sina idoler.

Men precis som när det kommer till london eye kommer du knappast vara ensam på plats. De bilderna du kanske sett på dina vänner när de poserar bredvid Hollywood-kändisar är så klart riktiga, men de har också föregåtts av timmars köande. Biljetterna in i kabinetten är också de hyfsat dyra. Du får räkna med att betala runt £40 i dörren eller £35 om du köper biljett på nätet. 

After noon tea

London-borna hedrar sin te-tradition, och det finns verkligen inte bara ett ställe i stan där du kan avnjuta afternoon tea, vilket är en helt utmärkt aktivitet, om du åkt till London för att dricka te. Om du däremot hade tänkt dig en något roligare resa finns det massor av andra aktiviteter som du kan ägna dig åt. :)

Kommentarer på "Londons mest överskattade turistattraktioner"